Rezervacije

031 358 346

Email

info@dolenjskavila.si

Delovni čas

PON - NED: 8h - 21h

Spust z gumenjakom po neokrnjeni reki, ki je del varovanega območja Natura 2000 bo res pravo adrenalinsko doživetje. Izkušeni vodniki čolnov vas bodo popeljali s tokom skozi nepozabno avanturo.
Ker je pomlad in zgodnje poletje vrhunec sezone na Krki, tako glede vodostaja, ki je navadno ravno pravi, kot tudi velikega zanimanja (izleti skupin), je priporočljivo, da čimprej rezervirate termin. Rafting od Zagradca do Šmihela v dolžini 6 km ali do Žužemberka 12 km spada med manj zahtevne, zato se ga lahko udeležijo vsi, ki so zdravi in znajo plavati.

Ob tem vodnem doživetju je na relaciji Zagradec-Šmihel 11 prekrasnih lehnjakovih slapov in jezov višine od 1-4 m, približno 2 km brzic, do Žužemberka pa še 5 slapov in jezov. Med temi kraji Krka teče po soteski. Opazujemo lahko njen čudoviti svet, na poti pa nas na sobivanje z mrzlo lepotico spominjajo stari mlini in žage.

Vodniki čolnov so visoko usposobljeni in dobro opremljeni. Aktivno sledijo novostim in upoštevajo nove trende iz vidika varnosti in kvalitete plovbe.

Rafting po Krki  Rafting Krka

Priporočeni članki

 - 
English
 - 
en
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Slovenian
 - 
sl