Rezervacije

031 358 346

Email

info@dolenjskavila.si

Delovni čas

PON - NED: 8h - 21h

Masažni bazen  Masažni bazen 4

 

Masažni bazen 2  

Masažni bazen ponovno na voljo jeseni 2024.

Ideja o namakanju v vroči vodi ni nova. Že stoletja je hidroterapija ena izmed zelo popularnih idej za preživljanje prostega časa. Antične kulture so se zavedale pomembnosti tople vode in njenega učinka. Jacuzzi je včasih predstavljal luksuz, danes pa je njegova dostopnost večja. Prednosti so, da služi kot sprostitev, pomaga pri okrevanju po poškodbi, povezuje ljudi in še mnogo več.

Hidroterapija
Hidroterapija ali z drugo besedo zdravljenje z vodo je najstarejša in najbolj naravna oblika terapije, ki se uporablja v medicinske oz. zdravilske namene. Namen terapije je revitalizirati, vzdrževati, in povrniti zdravje organizmu. Vroča voda naj bi pomagala okrepiti imunski sistem, poživljala prebavo, pomirjala pljuča, krepila um. Usmerjanje curkov tople vode v določene predele telesa, lahko blaži glavobole, pomaga pri paralizi, multipli sklerozi in bolezni jeter ter pljuč.
Hidroterapija je učinkovita pri zdravljenju mnogih bolezni kot so revma, artritis, akutna vnetja, spodbuja krvni obtok, sprošča mišice in blaži bolečine. Terapija z vodo je še posebej priporočljiva za rehabilitacijo. Vaje, ki se izvajajo pod vodo predstavljajo manjše breme za sklepe. Upor vode pa je uporabljen za hitrejše pridobivanje mišične mase.

Učinki masažnega bazena
Znanih je veliko število pozitivnih učinkov. Topla voda dvigne telesno teperaturo, s tem pospešuje odstranjevanje mlečne kisline (muskelfiber), ki se kopiči v telesu. Odlična prednost je tudi plovnost vode, ki močno zmanjša učinke gravitacije in s tem močan pritisk na sklepe, kar pomaga pri lajšanju bolečin.
Hidroterapija in hidro-masaža se uporabljata za lajšanje simptomov številnih bolezni kot so stres, artritis, nespečnost, bolečina v mišicah (fibromialgija), bolečine v spodnjem delu hrbta, bolečine po vadbi, krči v nogah … Številne raziskave dokazujejo prednosti hidroterapije za lajšanje bolečin. Oglejmo si kako lahko masažni bazen ublaži mnogotere težave oziroma jih celo odpravi: Stres je ena izmed najpogostejših težav s katerimi se srečuje čisto vsak izmed nas in se mu ni mogoče izogniti. Dolgotrajen stres poveča tveganje za razvoj številnih zdravstvenih težav in bolezni. Dokazano je, da že 10 min dnevnega preživljanja časa v masažnem bazenu lahko zmanjša stres in lajša glavobole zaradi povečanja pretoka krvi in sproščanja mišic. Topla voda zvišuje telesno temperaturo, izboljšuje imunski sistem telesa in sprošča endorfine, ki so naravni telesni preprečevalci bolečin.

Bolečine v spodnjem delu hrbta
So zelo pogosta težava starejših, čedalje pogosteje pa se pojavlja tudi pri mlajših. V raziskavi “Journal of Musculoskeletal Research” so odkrili, da hidroterapija pomaga bolj in hitreje kot katerakoli kopenska vadba za hrbet.

Nespečnost
Če imate težave z nespečnostjo, je nekaj minut na dan preživetih v toplem masažnem bazenu dovolj, da jo tudi odpravite. Topla voda lajša napetost ter spodbuja pretok oz. cirkulacijo. Ko se telo po vroči kopeli ohlaja, vam bo telesni interni termostat sporočil, da ste utrujeni in boste tako lažje in hitreje zaspali.

Bolečine po vadbi
Če preživite veliko časa v telovadnici, potem zagotovo poznate bolečine (muskelfiber), ki se pojavijo po intenzivni vadbi in katere otežijo gibanje naslednji dan. Ravno zato, je hidroterapija priporočljiva za vsakega športnika. Naš jacuzzi ima strateško postavljene masažne šobe, ki so namenjene masaži točno določenih mišic. Ravno zato je za popolno masažo priporočljivo prestavljanje iz enega masažnega mesta na drugo, saj je vsako mesto specifično namenjeno masaži določeni skupini mišic.

 - 
English
 - 
en
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Slovenian
 - 
sl